Медіація діалогу культур у процесах міжнародної цивілізаційної співпраці в умовах глобалізації

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31516/2410-5325.073.01

Анотація

Мета цієї статті — висвітлити посередницьку роль міжкультурного діалогу в процесах міжнародного цивілізаційного співробітництва в контексті глобалізації. Такий науковий інтелект визначається актуальністю обраної проблеми. Адже саме завдяки посередницькій ролі діалогу культур світовій спільноті вдається багато в чому підтримувати мир на земній кулі та налагоджувати міжнародне співробітництво в суворих умовах цивілізаційної глобалізації. Крім того, це питання ще маловивчене.

Методологічною основою цього дослідження є культурологічні методи та принципи аналізу посередницької ролі міжкультурного діалогу у встановленні міжнародного співробітництва в контексті цивілізаційної глобалізації.

Результатом наукових досліджень є детальний культурологічний аналіз проблеми посередницької ролі міжкультурного діалогу в процесі налагодження міжнародного співробітництва та підтримання миру на Землі в умовах цивілізаційної глобалізації.

Наукова актуальність статті полягає в тому, що за допомогою культурологічної методології вдалося виокремити посередницьку роль міжкультурного діалогу в процесах міжнародного цивілізаційного співробітництва в контексті глобалізації, що дозволяє світовій спільноті підтримувати мир на планеті.

Практичне значення статті полягає в тому, що її результати можуть бути корисними під час подальших досліджень з обраних тем. Водночас вони можуть стати матеріалом у процесі підготовки науково­методичної документації до курсів культурології.

Біографія автора

В. М. Шейко, Харківська державна академія культури

доктор історичних наук, професор, ректор

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-10-05

Номер

Розділ

Культурологія